Kuruluş ve Siyasi Oluşumu

1974  yılında  İçişleri  Bakanlığı  bölge  incemeleri  yapmış  ve  ilk  seçimlere  kadar beldemize  Dt. Zekai  Yeşiladalı’yıBelediye  Başkanı  olarak atamıştır. Alsancak  Belediyesi 28.11.1974 yılında  Dt. Zekai  Yeşiladalı  başkanlığında  kurulmuştur.1976  yılında  ilk  seçimler  yapılmaya  karar  verilmiş  ve halkın  oylaması  ile   Gökay  Boğaçhan  Belediye  Başkanı olarak  seçilmiştir.1980-1984  seçimlerinde Gökay  Boğaçhan  tekrar  Belediye  Başkanı  seçilmiş  ve  görevini  yapmaya  devam  etmiştir. Ancak  Dört yılda  bir  yapılan  yerel  seçimlerde  dönemin  çeşitli  nedenlerinden  çıkan  sorunlar nedeni ile seçim  6  yıla  uzatılmış  ve  Boğaçhan  toplamda 10 yıl  belediye  başkanlığı  görevini  yapmıştır.Gökay  Boğaçhan  1976-1980 ve 1980-1986  yıllarında  görevini  tamamlamış ,1986  yılında  yapılan  seçimlerde ise Orhan  Günhanlar  görevi  devralmıştır.Günhanlar  iki  dönem  belediye  başkanlığı  yapmıştır. 1994-2002  yıllarında   Mehmet  Salih  Rahvancıoğlu  göreve  seçilmiştir.Mehmet  Salih  Rahvancıoğluda  iki  dönem  belediye  başkanığı  yapan  belediye Başkanımızdır. 2002-2014 yıllarında  Dr.Yücel  Atakara  yerel  seçimlerde en çok oyu  alıp  üç dönem  belediye  başkanlığı  görevini  yapmıştır.2014  Haziran  ayında  yapılan  yerel  seçimlerde  halktan  en  fazla  oyu  alıp   Belediye  Başkanlığı  görevine  seçilen Fırat  Ataser  ,  halen  Alsancak  Belediye  Başkanı  görevinde  olup  halkımıza  en iyi  şekilde  hizmet  sunmaya  devam  etmektedir.